Drinska regata

Drinska regata pod nazivom "Drina je samo jedna", koju tradicionalno organizuje grad Loznica u saradnji sa susednim opštinama Mali Zvornik i Zvornik u Republici Srpskoj, afirmiše pozitivne vrednosti - međuopštinsku saradnju, značaj druženja, zdravlja i takmičarskog duha. Veseli spust - dužine 17 km, počinje u Malom Zvorniku ispod objekta Royal Drina u 10 časova, da bi se za nešto više od 3 sata završio u Gornjoj Koviljači - gde u nastavku sledi svečano proglašenje najbolje posade.
Broj učesnika se neprekidno uvećava tako da privredno-turistička manifestacija, drinska regata u proseku okuplja preko 1000 učesnika i oko 200 plovila. Za učesnike Regate obezbeđen je muzički program, tako da se uz muziku i pesmu do cilja stiže raspevano.

Džipijada

Auto – moto klub „Ekstrem015“ iz Loznice postoji od 2005. godine, ima 20 članova sa teritorije grada, i poseduju 14 terenskih vozila. Klub organizuje dve džipijade godišnje: prva - međunarodna, se organizuje druge nedelje maja i takmičarskog je karaktera, dok je druga polovinom decembra, i ima za cilj okupljanje i druženje članova klubova iz okruženja.
„Ekstrem015“ podržava sve organizacije teritorije grada Loznica: parlaglajding klub, planinare, moto klub i mnoge druge. Klub ima odličnu saradnju sa klubovima iz Slovenije, Bugarske, Slovačke, Makedonije, Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Somovijada

Tradicionalna ribolovna sportsko - turistička manifestacija “Somovijada” održava se svake godine, zadnjeg vikenda u julu mesecu, na Zvorničkom jezeru. Najveća je manifestacija te vrste u zemlji, a učešćem sve većeg broja takmičara iz inostranstva poprimila je međunarodni karakter.
“Somovijada” je nastala 1998. godine, kao pokušaj lokalnih ribolovaca da ulove što većeg soma.
Svi učesnici “Somovijade” imaju pravo da besplatno, bez dozvole korisnika ribarskog područja love bilo koju vrstu ribe, sedam dana pre i sedam dana posle manifestacije, što za cilj ima bolje upoznavanje jezera i duži boravak učesnika na njemu. Ribolov se obavlja iz čamaca, koje obezbeđuje organizator ili učesnici samostalno.
Učesnici i gosti smeštaj mogu obezbediti lično ili preko organizatora, u hotelima u Malom Zvorniku i Banji Koviljači.
Od 2007. godine u sklopu pratećih sadržaja “Somovijade”, organizovano je takmičenje u spravljanju riblje čorbe.
Pored ribolova možete se kupati, plivati, veslati ili skijati na vodi kao i uživati u vožnji skutera ili motornih čamaca.

Paraglajding

Paraglajding klub Kobra osnovan je u Avgustu 2008. godine. Klub učestvuje na svim takmičenjima u zemlji i inostranstvu i bavi se turističkim letenjem tandem paraglajderom. Bili su organizatori dva takmičenja u preciznom sletanju paraglajderom na tačku, 2008. i 2009. godine. Za tandem letove i trening koristimo terene planine Gučevo. Start se nalazi na vrhu planine na 779m nadmorske visine. Visinska razlika do cilja je 620m, odgovarajući vetar je iz pravca E, NE, N, NW i W.
U svakom od vas postoji pritajena želja za letenjem, a mi smo u mogucnosti da vam tu želju ostvarimo i to tako što ćete leteti u tandemu (dvosedu) sa iskusnim pilotom.
Za tandem let vam nisu potrebne nikakve pripreme ni letacko iskustvo. Poželjno bi bilo obuti duboku obuću koja štiti zglobove i dugačke pantalone.
Posebnu pažnju posvećujemo vremenskim uslovima, ne samo radi vaše sigurnosti nego i zbog uživanja u letenju. Let u tandemu traje oko 20-30 minuta, zavisno od vremenskih uslova. Ukoliko ima više zainteresovanih za letenje potrebno je unapred dogovoriti detalje i rezervisati termin.
Zabeležićemo ovo i kamerom - foto aparatom i tako ćete trajno sačuvati Vaš let tandemom, a dobićete i diplomu za uspešan let paraglajderom, razglednice sa vama, majicu i CD sa vašim fotografijama i snimcima.